QUÈ HA ESTAT DE…? Balló

Balló

Balló aposta pel crowdlending perquè els seus vehicles i cafeteres siguin més sostenibles

Conscients que el transport sostenible és una prioritat estratègica en la lluita contra el canvi climàtic, el distribuïdor de begudes Balló vol que la seva flota de vehicles sigui més sostenible. Aquesta empresa familiar amb seu a Figueres (Girona) aposta també perquè les cafeteres i el cafè dels seus clients siguin amb sostenibilitat certificada. Per complir amb aquests objectius, Balló ha dut a terme tres campanyes de crowdlending a Ecrowd! i ja està pensant en una quarta.

Amb el primer préstec, de 110.000 euros, Balló va finançar la compra de quatre carretons elevadors elèctrics, que van substituir els antics de motor dièsel. A més de reduir les emissions de gasos contaminants, l’empresa va aconseguir millorar l’entorn de treball ja que els nous carretons fan menys soroll i no emeten mals fums al magatzem. La segona campanya, de 53.500 euros, va servir per finançar l’adquisició d’un nou camió de repartiment més eficient i menys contaminant. El tercer préstec, de 50.600 euros, va servir per comprar deu cafeteres amb sostenibilitat certificada.

L’empresari valora especialment l’eliminació del banc com a mitjancer i el fet que sigui l’estalviador que inverteix directament

Estem molt satisfets d’haver optat pel crowdlending per dur a terme totes aquestes inversions”, afirma Xavier Balló, membre de la quarta generació de l’empresa, que va ser fundada el 1892. L’empresari valora especialment l’eliminació del banc com a mitjancer i el fet que sigui l’estalviador que inverteix directament. Entre els tres préstecs, un total de 53 estalviadors han invertit els seus diners en els diferents projectes de Balló. “Veig un gran futur per al crowdlending; ho he recomanat a altres empreses, si bé és cert que les persones solem ser reticents als canvis”, reconeix.

Xavier Balló, que dirigeix l’empresa al costat del seu germà Ricard, avança que ja estan treballant en una quarta campanya de crowdlending, prevista per a inicis del 2018, amb l’objectiu d’“adquirir un cotxe elèctric i instal·lar un punt de recàrrega solar per recarregar els vehicles de la seva flota”.

Balló és una empresa molt sensibilitzada amb la sostenibilitat i el respecte al medi ambient. Consumeix energia 100% renovable i té previst anar substituint tots els seus vehicles de motor de gasolina i gasoil per vehicles elèctrics o amb altres noves tecnologies menys contaminants. A més dels quatre carretons elevadors elèctrics i del camió de repartiment més eficient i menys contaminant, Xavier Balló explica que la companyia disposa d’un cotxe de preventista que funciona amb gas. L’empresa compta actualment amb una flota de 30 vehicles entre camions, furgonetes, turismes i carretons elevadors i distribueix els seus productes per tota la província de Girona.

 


QUÈ HA ESTAT DE …? és una sèrie d’articles explicant l’evolució de diversos projectes finançats en ECrowd! L’objectiu és de mostrar, regularment, la realitat de l’impacte del finançament col·lectiu.

Deja un comentario

Todos los campos son obligatoríos. Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS

Responsable: Ecrowd Invest PFP, S.L.
Finalidad: Alta, Communicaciones, Dar respuesta, Gestionar las dudas o preguntas del interesado.
Legitimación: Consentimiento del interesado
Destinatarios: Para dar cumplimiento al servicio, en algunos casos es necesario la cesión de datos a terceros.
Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos así como otros derechos, como se explica en la información adicional
Información adicional: Politica de privacidad (incl. redes sociales y blog)