Cada vegada més empreses i inversors aposten pel crowdlending sostenible

inversió socialment responsable

La inversió socialment responsable, dins de la qual s’emmarca el model de crowdlending d’ECrowd!, “evoluciona d’una forma sostinguda i ràpida a Espanya, creixent tant en volum com en qualitat”, segons conclou l’últim informe bianual de les associacions Eurosif i Spainsif. És a dir, cada vegada són més les empreses i inversors que aposten per aquest tipus d’inversió.

Des de principis de la crisi, l’any 2009, la inversió realitzada sota aquests paràmetres socials s’ha multiplicat per cinc, passant dels 33.300 milions l’any 2009 als 169.359 del tancament del 2015, segons xifres d’Eurosif i Spainsif. Aquest significatiu creixement es deu, en gran part, als baixos nivells de partida.

inversió socialment responsable

De fet, Espanya segueix a la cua d’Europa en inversió socialment responsable en suposar a penes un 1% del total de la inversió que es realitza al país. Però aquest baix percentatge també significa que aquest tipus d’inversió té encara molt marge de creixement.

En la seva immensa majoria, la inversió socialment responsable és realitzada per inversors institucionals, que representen el 97% del total.

Però el crowdlending permet que siguin els mateixos estalviadors els qui seleccionin i inverteixin directament en els projectes en funció de les seves preferències. Aquest tipus d’inversió brinda a l’inversor l’oportunitat de convertir-se en petits prestadors mentre que les petites i mitjanes empreses aconsegueixen el finançament necessari per fer realitat els seus projectes. És a dir, amb el crowdlending tots guanyen.

Per què apostar pel crowdlending responsable i sostenible

Són diversos els motius pels quals cada vegada més inversors i més petites i mitjanes empreses opten per aquest tipus de finançament alternatiu:

L’INVERSOR:

  • Obté una rendibilitat més gran que amb els productes d’inversió tradicionals.
  • Coneix de primera mà en quin tipus d’empresa i de projecte inverteix els seus estalvis.
  • Aconsegueix una transparència més gran sobre l’ús que se li dóna als seus diners.
  • Té la possibilitat de generar un impacte positiu en l’economia real amb els seus estalvis.

LES PETITES I MITJANES EMPRESES:

  • Obtenen els diners necessaris d’una manera senzilla, ràpida i segura.
  • Els crèdits concedits mitjançant crowdlending no són tinguts en compte a la central d’informació de riscos del Banc d’Espanya (el CIRBE).
  • És una font de finançament complementari per a l’empresa, que ajuda a diversificar el seu pool bancari i, a més, no genera tanta dependència respecte la banca tradicional.
  • I, el més important, és molt més que finançament, és una eina d’interacció social i posicionament de màrqueting

Tots aquests avantatges, tant per a l’inversor com per a les petites i mitjanes empreses a la recerca de finançament, fan pensar que el crowdlending sostenible i responsable té encara un llarg recorregut per davant a Espanya, com en tot Europa.

Tags: ,

Deja un comentario

Todos los campos son obligatoríos. Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS

Responsable: Ecrowd Invest PFP, S.L.
Finalidad: Alta, Communicaciones, Dar respuesta, Gestionar las dudas o preguntas del interesado.
Legitimación: Consentimiento del interesado
Destinatarios: Para dar cumplimiento al servicio, en algunos casos es necesario la cesión de datos a terceros.
Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos así como otros derechos, como se explica en la información adicional
Información adicional: Politica de privacidad (incl. redes sociales y blog)