10 grans àrees emergents que no has de perdre de vista

mediambientals

 

Les millors inversions són aquelles que es realitzen quan una solució o una nova tecnologia de gran impacte en el futur es troben encara fent els seus primers passos. Per identificar-les és necessari determinar abans quines són les tendències amb més potencial. Cada any, GreenBiz presenta en el seu informe State of Green Business 10 grans àrees i tecnologies emergents en funció de les estratègies socials i mediambientals seguides per les empreses privades durant l’any precedent. Segons l’informe del 2018, aquestes són les tendències que no has de perdre de vista per encertar en les teves inversions:

  1. Els factors mediambientals, socials i de govern corporatiu passen a formar part de l’estratègia empresarial. La integració d’aquests factors en les decisions comercials i financeres genera nous corrents de dades que poden ser utilitzades per millorar tant el creixement com la sostenibilitat.
  2. Cobren força els objectius basats en criteris científics. Els objectius de reducció d’emissions són aquells en línia amb el nivell de descarbonització necessari per mantenir l’increment global de la temperatura per sota dels 2 graus en comparació amb els nivells preindustrials.
  3. Las finances verdes inverteixen en la transició cap a la sostenibilitat. S’estima que complir amb l’Acord de París implica una despesa propera als 23 trilions de dòlars en inversions climàticament intel·ligents fins a l’any 2030. D’altra banda, els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU suposen 5 trilions de dòlars a l’any en inversió durant 15 exercicis.
  4. Repensar el carboni per a una nova economia. A mesura que el món es dirigeix cap a una economia baixa en carboni, està tenint lloc el que es coneix com la quarta revolució industrial. Les tecnologies digitals, la intel·ligència artificial i la robòtica estan transformant la manera en què vivim, treballem i fem negocis.
  5. La inclusió econòmica es converteix en un imperatiu de sostenibilitat. Assegurar que totes les persones, independentment del gènere, raça o religió, tenen les mateixa oportunitats de participar en la vida econòmica ja sigui com a empleats, ocupadors, consumidors o simplement ciutadans és també part de l’agenda en matèria de sostenibilitat.
  6. L’emmagatzematge d’energia es posa les piles. Millorar l’actual capacitat d’emmagatzematge de l’electricitat és crucial perquè les renovables tinguin un pes més gran en el mix energètic. A més ajuda les empreses a gestionar la seva demanda energètica.
  7. Les ciutats es mobilitzen per evitar la congestió del pic de lliurament. L’auge del comerç electrònic està empitjorant encara més el trànsit a les ciutats i les conseqüències que d’aquest es deriven, com la contaminació atmosfèrica.
  8. La intel·ligència artificial es torna més llesta. És més real del que ens pensem. La utilitzen cada vegada més empreses i ja és present en el nostre dia a dia a través, per exemple, de l’assistent personal de l’smartphone. El seu avanç és imparable.
  9. Arriba l’electrificació de tot allò que es pugui electrificar. El camí més directe cap a un futur energètic net és reemplaçar totes les tecnologies que continuen funcionant amb motor de combustió i substituir-les per altres que funcionen amb electricitat. El vehicle elèctric o la calefacció són dos clars exemples.
  10. La biologia sintètica pirateja el codi per a la sostenibilitat. Aquesta nova branca de la biologia està creixent ràpidament, amb grans esperances en l’àrea de la sostenibilitat. Està cridada a revolucionar l’agricultura, la generació d’energia, la filtració d’aigua i una gran varietat de processos industrials.

Des d’Ecrowd!, com a plataforma de crowdlending especialitzada en projectes amb impacte positiu en la societat i el medi ambient, estem ben atents a aquestes 10 grans tendències per poder oferir-vos les millors oportunitats d’inversió.

Comments are closed.