ACCIÓ i ECrowd! junts en la difusió del finançament col·lectiu

Sabadell ECrowd finançament alternatiu

ECrowd! en Sabadell

El finançament de les empreses o dels projectes d’inversió és un factor clau per al creixement econòmic. Al nostre país, per exemple, la dependència de les pimes respecte del finançament bancari és molt alta, arribant al 80%, mentre que en altres països del nostre entorn com França o Alemanya volta el 50% i en països anglosaxons no arriba al 35%. Amb aquesta alta dependència de la banca, no és d’estranyar que l’economia quedi escanyada quan els bancs deixen de donar crèdit. Però no només ara, en general és imprescindible diversificar les fonts de finançament i amb la crisi s’ha viscut amb cruesa el que passa quan hi ha massa dependència d’una sola font de crèdit.

És per això que ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya, aposta fermament per les vies alternatives de finançament. ACCIÓ ha arribat a un acord amb ECrowd!, Arboribus i LoanBook per iniciar un cicle de conferències per tota la geografia catalana amb l’objectiu de la difusió del finançament col·lectiu, o crowdlending, com a font alternativa de préstecs per a l’economia productiva i d’inversió per als particulars.

L’objectiu prioritari és donar a conèixer aquesta nova modalitat de finançament, amb la qual es posa en contacte inversors interessats en determinats sectors de l’economia amb els projectes d’inversió adequats, sempre sota un criteri de màxima transparència. Els inversors obtindran per això rendiments molt majors dels que ofereixen els dipòsits bancaris i tindran la capacitat de decidir en què volen invertir els seus diners, i les empreses obtindran el finançament desitjat a preus raonables. I en el cas de la plataforma ECrowd !, es tracta de proporcionar finançament col·lectiu a aquells bons projectes d’inversió en substitució de tecnologia als que els bancs mai s’han plantejat finançar llevat que presentessin garanties addicionals molt sòlides.

El proper divendres 27 de febrer iniciarem la nostra gira divulgativa a Sabadell, al Casal Pere IV (Rambla 69) a les 12.00 h del migdia. Una cita dedicada a apropar als empresaris noves fòrmules per accedir al crèdit i als inversors noves opcions en què poder invertir el seu capital.

Els nostres ponents seran:

Sandra Font. Responsable de Xarxes de Finançament Alternatiu de la Generalitat de Catalunya.

Jordi Solé Muntada. Director d’Operacions de ECrowd!

Alexandre Ramon. Director general de GEENI, Gestor Energètic Integral.

Cloenda a càrrec de:

Salvador Duarte. President de la Confederació de Treballadors  Autònoms de Catalunya.

 

A la cita de Sabadell li seguiran d’altres a ciutats com Vic, Girona o Tarragona.

T’animem a inscriure’t en aquest esdeveniment amb el següent link i ens veiem el proper dia 27 a Sabadell.

 

L’equip de ECrowd!

www.ecrowdinvest.com

Tags:

Comments are closed.