Projectes innovadors per a un món més positiu

Impacte positiu e inovació

En aquests moments centres tecnològics i d’investigació de tot el món, també catalans, estan investigant i desenvolupant les solucions tecnològiques d’impacte positiu del futur. Són fruit d’idees nascudes al si d’una universitat, una empresa o, per què no, un garatge. Professionals de diverses especialitats treballen en equip per tirar-les endavant. No totes es convertiran en realitat i només unes quantes seran viables econòmicament. La innovació té els seus riscos, però què seria de la societat sense ella.

Tot i que Ecrowd! no està especialitzada en el finançament d’aquest tipus de projectes tan innovadors, som conscients que les iniciatives d’impacte positiu que es financen mitjançant crowdlending des de la nostra plataforma procedeixen de tecnologies que prèviament han estat desenvolupades en un centre d’investigació. Els presentem 6 projectes d’investigació destacats que s’estan duent a terme en centres del país com a mostra de les investigacions tecnològiques en curs:

  1. 3DCork. L’Institut Català del Suro (ICSuro) i l’empresa 3D Spider Print treballen conjuntament per crear un nou producte amb base de suro útil per a la impressió 3D, l’extrusió, la injecció i la manufactura. El nou material, anomenat 3Dcork, serà compost en més d’un 20% per suro, una de les matèries primeres més sostenibles. A més de ser natural i biodegradable, amb la qual cosa al final de la seva vida útil no es converteix en un residu, l’extracció del suro contribueix a la gestió dels boscos, a la creació de llocs de treball locals i a la captació de CO2. Es calcula que un tap de suro fixa el doble del seu pes en CO2.
  2. Life + Agricarbon. Impulsat per l’Associació Espanyola Agricultura de Conservació i Sòls Vius, ha estat un dels quatre projectes espanyols guardonats amb els Premis Life 2016 i 2017. Sota el nom Agricultura Sostenible En L’Aritmètica Del Carboni, aquesta iniciativa va ser creada amb l’objectiu d’afavorir la progressiva implantació de tècniques agràries sostenibles que contribueixin a la mitigació de les emissions de gasos d’efecte hivernacle i a l’adaptació del sistema agrari als nous condicionants climàtics que es donin com a conseqüència de l’escalfament global.Impacte positiu e agricultura
  3. Catalonia Living Lab. Dissenyat conjuntament per la Generalitat de Catalunya, la indústria i els agents del sector automobilístic, aquest projecte converteix Catalunya en un entorn de proves únic a Europa en l’àmbit del vehicle autònom i connectat. La iniciativa permet que fabricants de vehicles i components de tot el món puguin realitzar assajos i validacions d’aquesta tecnologia en carreteres, ciutats i circuits de la zona. Les actuacions per impulsar la indústria del vehicle autònom i connectat contemplen l’impuls de les tecnologies habilitadores, com el 5 G, la visió per computació, la intel·ligència artificial i la ciberseguretat.Impacte positiu e automated driving
  4. Sistema per degradar les tovalloletes higièniques. Aquest producte s’està convertint en el monstre de les clavegueres pels nombrosos i costosos embussos que provoca, ja que no és biodegradable. Dos estudiants de primer de Batxillerat del Col·legi Marista Santa Maria de Ourense han ideat un innovador sistema ecològic per degradar que se serveix de la capacitat del cuc de la mel per descompondre els compostos derivats del polietilè. El seu projecte ha guanyat el certamen nacional Stockholm Junior Water Prize (SJWP), considerat el ‘Premi Nobel de l’Aigua’, guanyant-se el passi a la final internacional, que tindrà lloc a finals d’agost a Estocolm.
  5. S2S4E. La variabilitat i la incapacitat de fer prediccions meteorològiques precises a llarg termini limita la generació d’energia amb renovables. S2S4E desenvoluparà un servei innovador que permeti conèixer les condicions meteorològiques per a futures setmanes i mesos. Això permetrà que els productors d’energies renovables i els proveïdors d’electricitat puguin gestionar millor la variabilitat d’aquestes energies, integrar-les el sistema energètic i aconseguir que siguin més rendibles. El projecte està liderat pel Barcelona Supercomputer Center.Impacte positiu e renovables
  6. WiseGRID. Un consorci de 22 empreses europees del sector elèctric, liderades per la firma valenciana ETRA amb el suport de l’Institut Tecnològic de l’Energia, treballen conjuntament per trobar serveis i solucions tecnològiques per a una xarxa elèctrica més intel·ligent, segura i estable. WiseGRID integrarà mecanismes innovadors de gestió de la demanda que facilitaran la participació activa, la protecció i l’empoderament dels consumidors i prosumidors europeus (tant domèstics com industrials) a través de la generació flexible de renovables, l’autoconsum i l’emmagatzematge d’energia.


Des d’Ecrowd! només podem desitjar sort i molts encerts als professionals que estan desenvolupant aquestes destacades iniciatives perquè aviat puguin convertir-se en projectes econòmics viables susceptibles de ser finançats a través de la nostra plataforma de crowdlending.

Deja un comentario

Todos los campos son obligatoríos. Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS

Responsable: Ecrowd Invest PFP, S.L.
Finalidad: Alta, Communicaciones, Dar respuesta, Gestionar las dudas o preguntas del interesado.
Legitimación: Consentimiento del interesado
Destinatarios: Para dar cumplimiento al servicio, en algunos casos es necesario la cesión de datos a terceros.
Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos así como otros derechos, como se explica en la información adicional
Información adicional: Politica de privacidad (incl. redes sociales y blog)