La CNMV atorga a ECrowd! la llicència de Plataforma de Finançament Participatiu

Dimecres, 6 de juliol de 2016

ECrowd! aconsegueix la llicència de la CNMV per operar com a Plataforma de Finançament Participatiu

 

CNMV-licencia-crowdlending

ECrowd!, amb seu a Barcelona, és una de les primeres plataformes de crowdlending d’Espanya que aconsegueix la llicència de la CNMV.

ECrowd!, la plataforma d’inversió col·lectiva en préstecs (crowdlending) a projectes d’impacte positiu, ha anunciat avui que ja ha rebut la llicència per operar com a Plataforma de Finançament Participativa (PFP) per part de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) .

El procés obligatori d’obtenció d’una llicència de PFP per a totes les plataformes de finançament col·lectiu d’Espanya va sorgir arran de la publicació al BOE de la Llei 5/2015 de 27 d’abril, “de foment del finançament empresarial”. En aquesta llei s’establien uns estrictes requisits per a la concessió de les llicències de PFP sota la supervisió de la CNMV i del mateix Banc d’Espanya.

Així, ECrowd!, una jove plataforma de crowdlending incubada a Barcelona Activa, ha estat una de les primeres a obtenir aquesta preuada llicència de mans de la CNMV.

“Això és un gran pas endavant per a nosaltres”, ha reconegut Matthieu van Haperen, el director general d’ECrowd!, “ja que s’han validat minuciosament tots els processos interns d’ECrowd! per assegurar que es compleix amb la Llei i perquè la nostra plataforma pugui seguir operant com a una PFP autoritzada. A més, és molt important comptar amb l’aprovació de les autoritats financeres, per donar la seguretat als nostres actuals i futurs clients de que operem dins d’un marc legal i regulat. Quan es tracta d’inversions, la confiança és molt important per a totes les parts. I, en aquest aspecte, el procés de concessió de llicències és absolutament essencial per al creixement saludable del nostre sector “.

Per la seva banda, Jordi Solé Muntada, Director d’Operacions d’ECrowd! ha afegit: “L’obtenció d’aquesta llicència ens marca una nova fita en el que està sent un apassionant any de creixement en la nostra activitat com a plataforma. Fins al moment hem doblat ja l’activitat de l’any passat i confiem que amb aquesta notícia podrem millorar encara més la confiança en el nostre model de finançament d’inversions rendibles i amb impacte positiu “

1 Comentarios de otros usuarios